I am Neuroscience PhD, a humanist, skeptic, feminist, avid reader, science enthusiast, woolly-liberal über-nerd, and, as of October 2015, father to the Lykketroll.

I moved from England to Norway in January 2012 and live in Lørenskog with my wife, the Lykketroll, and our two aging rescue cats, Socrates and Schrödinger. 

I am on paternity leave from the 4th of July to the 18th of November. 

The job I am on leave from is as an  Associate Professor and Head of Studies at the Oslo and Akershus University College of Applied Sciences. My background is in child neurodevelopment (my PhD looked into the relationship between fatty acids like omega-3 and cognitive development in young children) but I now work on a hodge-podge of things roughly within the field of Universal Design of ICT 50% of the time, the other 50% of my time I am Head of the 'General' Studies (Allmenn in Norwegian) Unit, which is comprised of around 24 academics within a range of fields, including mathematics, physics, Norwegian, and technology and leadership.

In between working and doing the usual dad things,  I like hiking and running in the beautiful Norwegian outdoors, cooking and playing video games. 

If I believed in souls I would say that mine was born in Norway. 

I plan to sleep when I'm dead.

Om ulike nyheter og min erfaring i Norge.

Dette er min tredje post på norsk. For de som har ikke lest det, anbefaler jeg å lese denne, som forklarer hvorfor dette her er skrevet og hvorfor det innholde så mange småfeil/er litt ugrammatisk.   


Stiloppgaver: Om ulike nyhetsmedier

Internett og sosial medier, det vil si Facebook og Twitter, har blitt mer og mer viktig for meg som nyhetsressurs i de siste fem årene, noen jeg tror gjelder de fleste. Jeg deler en e-abonnement med kona mi og leser Aftenposten, på nett og med app-en på mobilen, og av og til leser jeg VG og Dagbladet, og litt mindre oftere Klassekampen, også på nett. BBC og The Guardian er i hovedsak det jeg leser mest ofte på englesk. Jeg ser veldig sjelden nyheter på tv eller leser papiraviser, hvis ikke jeg er hos mormor til kona mi.

Fordel med å bruke internett istedenfor trykte media er at i tillegg til at de er mye mer praktiske, er de oppdatert svært jevnlig – særlig noe som for eksempel Twitter som er mye raskere enn selv nyhetswebsider. Sosialmedia verktøy funker også som en «filter» for nyheter, slik at jeg kan lese det jeg er mest interessert i og ignorere de «tulle» saker som dukker opp om kjendiser osv.

Det jeg, og eventuelt andre, må ta vare på er at det er lett å bli avhengig av disse typer medier og at det er lett å finne seg i en «boble» hvor man lese bare nyheter eller informasjonen som stemmer med verdensbildet eller sin politikk man allerede har. Det er viktig å ha en oversikt av det som skjer i verden fra forskjelligere folk og steder slik at du kan utfordre din egen mening og stillinger, og problemet med sosialmedier som nyhetsressurs er rett og slett at nyhetene du få (innimellom alle de bildene av søte katter, passiv-aggressivt statusoppdateringer, og bilder av hva folk spiste til middag) kommer fra folk som antageligvis er enig med deg om de fleste saker.

I Storbritannia hørte jeg mye mer på radio enn det jeg gjør nå i Norge, og hovedgrunnen til det er selvfølgelig språkutfordringen. Men, som en del av språklæringsprosessen har jeg begynt å følge et par forskjellige «podcaster» på norsk, inkludert Saltklypa (om kritisk tenkning og skepsis) og NRK sin radioprogram Ekko. I det siste et par årene har jeg brukt podcaster stadig oftere for å holde meg oppdatert om det som skjer med naturvitenskaplige utviklinger og i skepsis miljøet, men må innrømmer at de fleste er på engelsk.

Jeg naturligvis fortsatt foretrekker å lese nyheter på engelsk fremfor på norsk fordi jeg ikke vil at jeg mister/eller misforstår nyansene i historien. Å lese nyheter på norsk og deretter på engelsk funker som regel ganske bra med internasjonalt saker, men selvfølgelig går det ikke an med norske saker. Jeg liker å diskutere nesten alt, og da er det viktig å vite om norske nyheter. Det har vært en utfordring, og noen ganger har jeg følte meg litt ut på kanten mens jeg venner meg til norsk samfunnet, dagliglivet, og ikke minst, språket.

Week 7 Book review: Planet Carnivore by Alex Renton

Det er godt å være stolt av din seksualitet, men ikke av din uvitenhet.