I am Neuroscience PhD, a humanist, skeptic, feminist, avid reader, science enthusiast, woolly-liberal über-nerd, and, as of October 2015, father to the Lykketroll.

I moved from England to Norway in January 2012 and live in Lørenskog with my wife, the Lykketroll, and our two aging rescue cats, Socrates and Schrödinger. 

I am on paternity leave from the 4th of July to the 18th of November. 

The job I am on leave from is as an  Associate Professor and Head of Studies at the Oslo and Akershus University College of Applied Sciences. My background is in child neurodevelopment (my PhD looked into the relationship between fatty acids like omega-3 and cognitive development in young children) but I now work on a hodge-podge of things roughly within the field of Universal Design of ICT 50% of the time, the other 50% of my time I am Head of the 'General' Studies (Allmenn in Norwegian) Unit, which is comprised of around 24 academics within a range of fields, including mathematics, physics, Norwegian, and technology and leadership.

In between working and doing the usual dad things,  I like hiking and running in the beautiful Norwegian outdoors, cooking and playing video games. 

If I believed in souls I would say that mine was born in Norway. 

I plan to sleep when I'm dead.

Tiden er kommet for meg å blogge / skrive på norsk

Alt jeg skriver har er mitt eget ord, uten å ha blitt redigert av noen og uten bruk av Google Translate. Jeg håper at det er forståelig å be dere å bli tålmodig med meg.

Det har vært tjuefem måneder siden jeg flyttet til Norge. Siden da har jeg vært på mange timer av norsk undervisning og har prøvd å klare meg hjemme med kona mi (som er norsk) bare på norsk, med variabelt suksess. Som du kan muligens lese gjennom linje, eller, mer sannsynligvis, er åpenbart på grunn av min dårlige grammatikk, er jeg ikke helt flyttende ennå. Noen ganger hører jeg at jeg har blitt veldig flink til å snakke norsk om et veldig kort tid. Hver gang jeg hører det, føler jeg flau og synes det er bare at folk prøver å bli høflig. På jobb skriver jeg mest på engelsk og det betyr at jeg får veldig få sjanser for å øve mitt skriftlig norsk.

På søndag 8. februar holdte jeg mitt første foredrag på norsk da jeg snakket om Kritisk masse på Skepsis’ generalforsamling. Det var kjempestressende. Selv om jeg var stolt at jeg prøvde, er jeg helt klart over at folk forsto nesten ingenting. Som jeg husker, lagde jeg bare lyd for fem minutter. Det å jobbe med Skepsis og arrangere Kritisk masse har vært lærerikt men en utfordring for å si det mildt.

Tankene med denne seksjonen av bloggen min er å begynne å skrive mer på norsk, eller minst begynne med å skrive på norsk om norsk saker. Jeg har tenkt å gjøre det for lenge siden, særlig etter jeg begynte med å lese flere bøker på norsk og (med dårlig samvittighet) følte meg tvunget, på grunn av min liten vokabular og frykt for at jeg bli misforstått eller miste nyansene i min mening, til å skrive anmeldelsene på engelsk. Problemet er at jeg finner det vanskelig nok til å skrive på engelsk – halvparten av det jeg skriver på bloggen min er helt uforståelig før kona mi har lest gjennom det; jeg liker å skrive men er ikke særlig god til å skrive.

På forrige onsdag begynte jeg på det jeg håper er mitt siste ordentlige norskkurs hos Learnnorwegian, med tanken at jeg skal prøve å bestå Bergenstesten på 5. april. I forberedelse til Bergenstesten må vi skrive stiloppgaver minst to ganger hver uke. Det jeg har tenkt å gjøre er  rett og slett legge ut det jeg har skrevet på bloggen min, helt u redigerte av andre/bruk av Google Translate, slik at det vises akkurat statusen av mitt språknivået og at jeg kan fortsette å dele mine ‘brainfarts’ (er noe gode oversettelser for dette utrykket?) med de som er interessert i det. 

Det er godt å være stolt av din seksualitet, men ikke av din uvitenhet.

Week 6 Book review: Humans are not from Earth by Ellis Silver